Skultuna Brukshundklubbs kurser bygger på moderna träningsmetoder. Vilket innebär att vi alltid använder oss av positiv förstärkning, alltså belönar det beteende vi vill ha. Med positiv förstärkning belönas hunden för de beteenden vi vill att hunden ska upprepa. När belöningen består av något som hunden vill ha kommer beteendet bli mer och mer befäst. Vi tar avstånd från alla former av fysisk och psykisk bestraffning vid felbeteenden.

Skultuna Brukshundklubb har främst kursverksamhet under våren till hösten. Kursutbudet är stort och påverkas av efterfrågan och riktar sig till alla hundar och dess ägare. Det är därför viktigt att en intresseanmälan skickas till oss om det just du är sugen på att gå saknas. Vi erbjuder alltifrån kortare aktiveringskurser till tävlingsinriktade kurser i olika kunskapskategorier. Kurser finns för att passa alla, oavsett ålder, ras, kön och tidigare kunskaper. Kurserna bygger på en blandning av teori och praktik för att optimera inlärningen. Alla våra kurser sker i samarbete med Studiefrämjandet som en studiecirkel.

Detaljerad information med datum, beskrivning och priser hittar du vid varje kurs. Samtliga kurser (om inte annat anges) kräver medlemskap i Skultuna Brukshundklubb och priserna anges exkl. medlemsavgift. Läs mer om medlemskap här. Kursavgiften och eventuellt medlemskap ska vara betald innan kursstart.  Vaccinationsintyg uppvisas vid första kurstillfället. Hunden ska även vara försäkrad för att få gå kurs hos oss.

Observera att när du skickat in formuläret för anmälan till kurs är den bindande. Vilket innebär att du är skyldig att betala kursavgiften och att pengarna endast återbetalas om du eller hunden blir långvarigt sjuk. Läkar- eller veterinärintyg ska då visas.

Kursavgift och medlemskap betalas till klubbens bankgiro 689561-2.

Varmt välkomna på kurs hos Skultuna Brukshundklubb!

 

Aktuella kurser hittar du här!