Planerade kurser

Nedan presenteras de kurser som är planerade fler kurser fylls på allt eftersom.

Allmänlydnad - start mars 2018

Allmänlydnad.

Start: måndag 26/3. Måndagar och onsdagar 8 tillfällen.

Klockan 18.00-20.15.

Pris: 1000 kr.
(Ska vara betalad innan kursstart)

Kursbeskrivning:
Vi kommer att prata om att ha hund i vardagen. Inkallningar, hur vi hanterar hunden in och ut i bilen. Att gå fint i koppel att bygga ett samarbete mellan hund och förare.
Ta med en rolig leksak (helst inget pipdjur), och ett jätte gott godis. Klä dig för utomhusbruk.
Välkomna!

Instruktör: Anitha Wikström.

Tävlingslydnad - start i mars 2018

Tävlingslydnadskurs, 8 tillfällen

Startdatum: Torsdag 29/3-18
Kusen är lagd på Torsdagar kl 18:00-20:15

Pris: 1200 exklusive medlemsavgift
(ska vara betald innan kursstart)

Instruktörer: Mika Stenberg och Åsa Rindfalk

Kursbeskrivning: Denna kurs inriktar sig på ekipage som vill starta i startklassen. Vi
går igenom alla moment i startklass och förberedelser inför tävling. Kursen kräver att
du har god vardagslydnad på hunden.

KURSEN ÄR FULLBOKAD!

Spårkurs - 2018

Spårkurs, grundkurs.

Datum: 8/4 och 6/5 kl 10-13

Max 4 st deltagare.
Pris: 800 kr /pers. exklusive medlemsavgift
(Ska vara betald innan kursstart)

Kursen är en grundkurs och vänder sig till dig som tidigare inte provat personspår, vill börja om från början, vill starta appellen i brukset eller enbart ha en bra aktivering till din hund.
Spår är en av de aktiveringar som brukar vara väldigt uppskattade hos hunden då vi arbetar med ett utav deras bästa sinnen, luktsinnet. I ett spår jobbar hunden självständigt och vilket stärker hundens självkänsla.
Under denna kurs får du lära dig grunden i spårarbete och markeringsträning. Däremot kommer vi inte gå igenom tävlingsregler. Vi varvar teori och praktik vid första tillfället och vid andra tillfället blir det mest praktik. För att få ut mesta möjliga från kursen behöver du träna mellan kurstillfällena.
Ta med den bästa belöningen som hunden gillar, sele, ett längre koppel samt det du vill att hunden ska spåra. Om du enbart vill få hunden att spåra noggrant rekommenderar jag att du tar med en röd kong.

Instruktör: Anna Dahlgren

Rallylydnadskurs - 2018

Rallylydnad - nybörjare

Datum: onsdagar kl. 18-20.15 4/4, 11/4, 18/4, 25/4 samt söndag 29/4. Tid för 29/4 kommer senare.

Rallylydnaden bygger på glädje och samarbete mellan hund och förare. Vi lägger fokus på att ha roligt och försöker i största mån individanpassa kursen. Kursen passar alla som vill hitta på något med sin hund. Vi rekommenderar att man gått valpkurs och/eller vardagslydnad innan kursen men inget krav. Hunden ska dock kunna vara i närheten av andra hundar.

Pris: 1000 kr.

Varmt välkomna!

Instruktör: Linnea Strandberg och Alexandra Florinus

Prova-på patrull - 2018

Prova-på kurs patrull

Instruktör: Carina Björklund

Prova-på Tävlingslydnad, startklass

Prova-på-tävlingslydnad-Startklass

Är du sugen på att få en inblick i lyndandsvärlden? Nu startar vi en Prova-på-kurs inför Startklass.

Datum: Lördag 16/6 kl 10-16 och Söndag 17/6 kl 10-16

Lunch tar man med sig själv, fika ingår.

Inga förkunskaper krävs.

Max 6 ekipage

Pris: 1000 kr exkl. medlemsavgift
(Ska vara betald innan kursstart)

Kursbeskrivning: Vi går igenom alla momenten i startklass. Inlärning och tankar på hur man lär in moment.

Instruktörer: Åsa Rindfalk & Mika Stenberg

Anmälan till kurs

För att anmäla till kursen fyll i följande formulär.

Specialsök nybörjarkurs - Anmäl intresse här!

Specialsök fortsättningskurs -Anmäl intresse här!

Tävlingslydnad - Anmäl intresse här!

Hund i vardagen - Anmäl intresse här!

Valpkurs - Anmäl intresse här!

Unghundskurs - Anmäl intresse här!

Spårkurs - Anmäl intresse här!

Patrullhundkurs - Anmäl intresse här!

Prova på Tävlingslydnad - Anmäl intresse här!

Balansbollskurs Anmäl intresse här!

Saknar du någon kurs får du gärna skicka ett förslag genom detta formulär!