Covid-19, mer info

Svenska Brukshundklubben

Förtydligande gällande SBK:s större arrangemang med anledning av nya riktlinjer från SKK

Den 10 juni kom Svenska Kennelklubben (SKK) ut med nya rekommendationer. I dessa står att man inte får överskrida 50 personer oavsett om alla personer är där samtidigt eller inte. Inom SBK finns det ett antal arrangörer som löst större arrangemang genom att dela upp deltagarantalet över dagen.

De tävlingsarrangemang inom Svenska Brukshundklubben som till och med 15 juni redan är prioriterade och stängda samt där deltagarna blivit kallade, får dispens från Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse att genomföra även om dessa arrangemang överskrider 50 deltagare/dag. Detta under förutsättning att man skickar in sin riskanalys och tidsplan för uppdelningen över tävlingsdagen till emelie.horman@brukshundklubben.se. Det ska tydligt framgå att antalet på plats aldrig överstiger 50 personer vid en och samma tidpunkt. Samtliga arrangemang som prioriteras och/eller stänger sin anmälan efter 15 juni ska följa de nya riktlinjerna från SKK.

Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse kommer att undersöka möjligheten att kunna ställa om snarare än ställa in när det kommer till arrangemang som på ett säkert sätt kan delas upp under dagen för att undvika att överskrida maxantal. Man kommer också att undersöka möjligheten för personer ur riskgrupp att kunna delta och agera funktionär på ett säkert sätt framöver.

Valpkursen full! Inga reservplatser kvar.

IPO-R kurs
17,19 25/8 18.30 - 20.15 och 30/8 ej fastställd tid.
Finns en plats kvar, pris 600:-

Se övriga kursutbudet här

Öppet brev från förbundsstyrelsen 20200526

Till distrikt, rasklubbar och lokalklubbar

I nuläget svämmas sociala medier över med uttalanden och synpunkter om den verksamhet som vi kan och inte kan bedriva. Inflödet av e-post och samtal till såväl förbundsstyrelsen men inte minst till vårt förbundskansli är också av icke obetydlig mängd. Mycket handlar om missnöje och synpunkter på att beslut som tas, främst kring tävlingar och prov, skapar orättvisa för medlemmar i olika delar av landet.

Hela Sverige och faktiskt hela världen befinner sig i ett läge som väldigt få av oss varit med om tidigare och förhoppningsvis inte behöver uppleva igen. Följderna av coronapandemin kommer påverka oss alla under en lång tid framöver. Att inte kunna bedriva verksamhet slår hårt mot våra lokalklubbar, med ansträngd ekonomi som följd och på sikt även ett eventuellt medlemstapp. Klubbarna har tagit ett stort och osjälviskt ansvar för att minska smittspridningen och bedriva viss verksamhet på ett säkert sätt. Därför bör vi glädjas åt att vi från och med juni kan öppna upp för verksamhet i lite större omfattning.

I denna situation handlar det inte om den enskilda personens rättighet att till exempel tävla, utan att vi alla gör vad vi kan för att rida ut den här stormen och ta personligt ansvar för att inte förvärra situationen. Det handlar även om att vara solidarisk med de som ändå kan utöva viss verksamhet. Vi behöver alla lyfta blicken och se saker utifrån ett större perspektiv för att, när vi återgår till en mer normal tillvaro igen, inte ska behöva starta om från noll.

För att förbundet, distrikten, rasklubbarna och lokalklubbar ska kunna stå rustade när den normala vardagen återkommer, behöver vi hjälpas åt. Vi vill att du som medlem håller dig uppdaterad på de allmänna råd och riktlinjer som ges från Folkhälsomyndigheten, Regeringen, SKK och från oss. Riktlinjerna är övergripande och ändras från dag till dag. Vi jobbar med full transparens i krisen och kommunicerar allt vi vet så fort vi kan. Ingen har alla svar varför det ligger på dig att reflektera över vad de betyder för dina medmänniskor och för dig och förhåller dig till dem på ett ansvarsfullt sätt. På så sätt slipper vi överbelastade inkorgar och spekulationer som skenar iväg på sociala medier.

Det är coronaviruset som är fienden. Inte förbundsstyrelsen, förbundskansliet eller dina klubbkompisar.

Vår egen kung Carl XVI Gustaf uttryckte sig mycket bra i sitt tal till oss, det svenska folket.

"Det är fortfarande mycket som är ovisst. Men en sak är säker: Vi kommer alla att minnas den här tiden, och se tillbaka på den. Tänkte jag på mina medmänniskor? Eller satte jag mig själv i första rummet? De val vi gör i dag ska vi leva med, länge. De kommer att påverka många."

Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse

Dagens datum

lördag
september
Fredrika

Utbildning

Är du intresserade att utbilda dig till allmänlydnadsinstruktör, tävlingssekreterare, tävlingsledare, domare och eller annan instruktör typ sök osv. Fyll i detta formulär!

Bruksdomarutbildnig

Bruksdomarutbildnig i Distriktets regi på klubben

P.g.a Covid-19 är denna utbildning Pausad

Denna utbildning ligger dessa dagar:
6/2, 13/2 och 20/2 kl. 18,30 - 21,00
Den 7/3 hela dagen.
19/3, 2/4 och 15/4 kl. 18,30 - 21,00.